BDSM Radio Holland
BDSM RTV NIEUWS!!!!

06 juni 2008

Pure verwennerij, tot de dood erop volgde

Bron: www.bndestem.nl.

Eddy Rombouts, manager bij een Antwerps containeroverslag bedrijf, was een notoire sm-klant.

Veel dames van Villa Tinto, het megabordeel in het Schipperskwartier, kenden hem goed. Het was sommigen van hen opgevallen dat Rombouts zich juist die fatale avond anders gedroeg dan normaal.

Waarschijnlijk was de cocktail van champagne, cocaïne en de seksdrug poppers debet aan zijn vreemde gedrag. Rombouts wilde een gevaarlijk sm-spel. Elektroshocks via de tepels. Na zes uur tuchtiging had de manager nog niet genoeg gehad. De dames die Rombouts vergezelden, waren finaal afgepeigerd en trommelden twee collega's op die het karwei moesten klaren. De 39-jarige avonturier werd gaandeweg rustiger, leek in slaap te vallen en begon luid te snurken. Toen dit snurken overging in een benauwende doodse stilte, werden de dames ongerust. Er werd in paniek een nat kompres in de nek van de in coma verkerende manager gelegd en de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweermannen die arriveerden, constateerden de dood. Een acute hartstilstand was de bekende Antwerpenaar Eddy Rombouts fataal geworden.

"Het proces dat mijn cliënte heeft aangespannen, is wegens nalatigheid van de prostituees", laat advocaat Yvan Naessens weten. Naessens vertegenwoordigt de weduwe van Rombouts. "Wij eisen met een schadevergoeding van 1,4 miljoen euro inderdaad een behoorlijk bedrag, maar wijlen heer Rombouts had een erg goede baan en flink wat doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. De schadevergoeding is berekend op basis van een normale levensverwachting. Daarnaast zijn ook de kosten van bijvoorbeeld de uitvaart meegerekend."

Alle mediaophef rond deze zaak had Naessens niet verwacht. "De verdediging van de prostituees heeft contact gezocht met de pers. Het balletje is toen snel gaan rollen. Het is een spraakmakende zaak die spectaculair klinkt. Op dit moment zie ik onze kansen somber in. Het parket vraagt vrijspraak, dat vind ik eigenaardig. Er zijn voldoende aanwijzingen in het dossier aanwezig om de prostituees schuldig te verklaren. Schuldige nalatigheid heet dat in de rechtspraak."

Op de vraag of Rombouts evengoed zelf nalatig is geweest, reageert de advocaat geprikkeld. "Meneer Rombouts heeft bij zijn bezoek aan de sm-studio niet gepland om in een kist naar buiten te worden gedragen. Akkoord, hij heeft cocaïne gesnoven, die hij ook zelf heeft meegenomen. Vervolgens is hij degene geweest die om elektroshocks heeft gevraagd. Deze shocks zijn verkeerd toegediend. De dame in kwestie, een Nederlandse overigens, heeft de shocks veel te dicht bij het hart - op de tepels - toegebracht. Levensgevaarlijk, moet ook zij geweten hebben."

Volgens Naessens zit er ook een fout in het dossier. "De brandweermannen die als eerste arriveerden, hebben verklaard dat er twee stroomtoestellen in de ruimte aanwezig waren. Bij het politieonderzoek is er slechts één aangetroffen. Het is onduidelijk waar dat andere apparaat is gebleven. Misschien dat hiermee geknoeid is. Het geven van stroomstoten ter hoogte van het hart, na het gebruiken van alcohol en coke is bijzonder gevaarlijk. De dames worden gedaagd wegens schuldige nalatigheid omdat ze het slachtoffer geen hulp hebben gegeven in de toestand waarin hij verkeerde."

Die mening wordt niet gedeeld door Erica Caluwaerts. Ze is de advocate van de sm-Meesteres die Rombouts een nat kompres in de nek legde. Walter Damen voert de verdediging voor de andere prostituee. "Schuldige nalatigheid is een ferme beschuldiging. U moet het zo zien; als je iemand negeert die in de vijver ligt en om hulp schreeuwt, dan maak je je hieraan schuldig. Mijn cliënte heeft het slachtoffer niet alleen gelaten. Als ze had gezegd 'ciao, ik ben weg' dan was ze schuldig geweest. De officier van justitie geeft ons hier gelijk in."

Het is voor de strafpleiter een vreemde kwestie. "Dit soort zaken voer ik niet vaak. De gevolgen voor de nabestaanden zijn natuurlijk verschrikkelijk. Maar ik had nooit gedacht dat de weduwe onder deze omstandigheden een strafzaak zou beginnen." Caluwaerts is verbaasd over het bedrag dat de tegenpartij wil vorderen: "De schadevergoeding vind ik riant. Ik heb ook geen inzicht in de berekeningen die gemaakt zijn bij het vaststellen van dit bedrag. Deze geldvordering staat overigens nog niet vast. Mocht mijn cliënte veroordeeld worden, dan wil dat niet gelijk zeggen dat ze een schadevergoeding van bijna anderhalf miljoen euro moet betalen." Zover ziet Caluwaerts het echter niet komen. "Ik acht de kans bijzonder groot dat ze wordt vrijgesproken."

Komende dinsdag weet ze meer.

- Stijn van Roij is student aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg.