BDSM RTV MEDIA NIEUWS!!!!
19 jan 2010
De advocaat en de sm-meesteres
Bron: www.parool.nl.
Het Parool - Netherlands
De Amsterdamse letselschadeadvocaat Gijs Verkruisen is een maand voorwaardelijk geschorst. Hij was een 'ontoelaatbare betalingsconstructie' overeengekomen met een voormalige sm-meesteres die veertien jaar geleden een whiplash opliep.
Jarenlang had Zeliha Thomas een bloeiende praktijk als sm-meesteres. Totdat ze in 1996 tijdens een auto-ongeluk een whiplash opliep. Thomas schakelde de Amsterdamse letselschadeadvocaat Gijs Verkruisen in, die namens haar een schadeclaim indiende. Maar door de gevolgen van het auto-ongeluk dreigde ze de rekeningen van haar advocaat niet meer te kunnen betalen.
''Met mijn sm-praktijk draaide ik een heel hoge omzet. Mijn klanten behoorden tot de internationale upperclass. Maar door het ongeluk kon ik mijn werk niet meer goed doen. Bij sm komt veel psychologie om de hoek kijken. Je zoekt de grenzen op en moet daarom goed kunnen luisteren. En ik merkte dat ik bepaalde informatie niet lang meer kon vasthouden. Zoiets moet je tijdig onderkennen, want dat kan gevaar opleveren voor klanten.''
Het inhuren van andere medewerkers bleek geen oplossing: ''Mensen kwamen voor mij. Ze betaalden een aanzienlijk bedrag per uur en wilden niet afgescheept worden met de jongste bediende.
'Financiële problemen
Toen ze Verkruisen van haar financiële problemen op de hoogte stelde, toonde hij weinig mededogen. ''Het was drie weken voor de eerste zitting. Hij verwees me door naar de Nederlandse Letsel Stichting, die mijn rechtszaak verder kon bekostigen, in ruil voor 40 procent van het uit te keren bedrag. Zo niet, dan dreigde hij al zijn werkzaamheden te staken.''
Wat Thomas niet wist, was dat de stichting in handen was van familieleden van Verkruisen. ''Daar kwam ik pas drie jaar later achter toen ik een artikel in Het Parool over Verkruisen las. De stichting werd bestuurd door zijn moeder en een oom.
Uiteindelijk werd de schadevergoeding bepaald op 750.000 euro. Na aftrek van alle kosten zou daarvan nog niet eens de helft, 340.000 euro, voor Thomas overblijven. Het overgrote deel van het geld kwam bij Verkruisen terecht, en zijn oom en zijn moeder, de enige twee bestuursleden van de Nederlandse Letsel Stichting.
Terwijl achteraf bleek dat de stichting nog helemaal niets had betaald. De afgelopen jaren was geen enkel bedrag overgemaakt aan Verkruisen, terwijl dat toch de reden was waarom ik met de stichting in zee was gegaan.
Thomas schakelde de Amsterdamse advocaat John Beer in en begon een civiele schadeprocedure tegen Verkruisen. Ook diende ze een klacht in bij de Orde van Advocaten. Vorige week werd Verkruisen een maand voorwaardelijk geschorst. Volgens het Hof van Discipline heeft Verkruisen 'een ontoelaatbare betalingstransacties voor de verdere procesfinanciering' aangedragen.
Het is niet de eerste keer dat Verkruisen in opspraak raakt. Een ambtenaar van de gemeente Assen,
Lees meer in het Parool.