BDSM MEDIA NIEUWS!!!!
16 november 2014
Edese afgestudeerde start 'slavenveiling'.
Bron: Edestad.nl. - Edestad.nl -
Nederland
EDE - De inkt op haar diploma is net droog of Eline Bakker start de internetveiling SlaafvooreenDag.nl. Op dit moment zijn naar schatting 1.500 tot 30.000 mannen en vrouwen in Nederland verkocht door mensenhandelaren. Daarom bieden Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers, journaliste Maria Genova en De 4e Musketieroprichter Henk Stoorvogel zich als slaaf aan op SlaafvooreenDag.nl. Samen met vijftig andere 'slaven' willen zij de internationale anti-mensenhandelorganisatie The A21 Campaign met 100.000 euro steunen.
,,De motivatie van mensen om zich als 'slaaf' aan te melden, valt samen met de behoefte om zich uit te spreken tegen mensenhandel", vertelt Eline Bakker. Maria Genova moedigt aan om een statement te maken: ,,De slavernij is op papier afgeschaft, maar er is meer moderne slavernij dan ooit. Ik hoop mijn steentje bij te dragen aan het bestrijden van al die misstanden en misschien willen jullie dat ook doen."
SlaafvooreenDag.nl, zoekt nog een paar honderd vrijwilligers die als 'slaaf' voor het goede doel zich willen laten veilen.
Gronings asortiment In 5 dagen tijd hebben 50 slaven zich opgegeven en binnen die periode is er al meer dan 2.000 euro geboden. Van het huidige 'slavenassortiment', maken ook oud-mensenhandelslachtoffer Merel van Groningen, Nederlands Kampioen 10 km Olfert Molenhuis, cultuurtheoloog dr. Frank Bosman en oud-mensenhandelrechercheur Wim Keizer deel uit.
,,De bieder bepaalt uiteindelijk wat voor taak je gaat doen", legt Bakker uit, die zelf ook als slaaf te koop staat. ,,Deze onzekerheid evenaart natuurlijk niet de spanning die mensenhandelslachtoffers moeten doorstaan."
,,Mensen zijn geen handelswaar", schrijft Segers, maar nu dus even wel.
The A21 Campaign De internationale non-profitorganisatie The A21 Campaign zet zich in voor preventie van potentiële slachtoffers, bescherming van mensenhandelslachtoffers en maakt zich hard voor berechtiging van daders. A21 is gestart in 2008 door internationaal activist en spreker Christine Caine met als doel om slavernij in de 21e eeuw af te schaffen. A21 werkt in Oekraïne, Griekenland, Bulgarije, Groot-Brittanië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Thailand en Australië.
www.slaafvooreendag.nl.
Zie grotere foto:
www.edestad.nl.